S-Pankki – Pankki suomalaisten makuun

S-Pankki on monipuolinen ja moderni pankki, jossa arjen raha-asiat hoituvat mutkattomasti – myös vuonna 2022.

Sen kautta hoidat niin lainat kuin myös vakuutukset ja sijoittamiseen liittyvät asiat eli koko paketin.

Pankki ei varmasti suurempia esittelyitä kaipaa ja brändinä se on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu.

Esittelemme kuitenkin hieman pankin ominaisuuksia ja kerromme meidän sekä muiden kokemuksia S-Pankki -palvelusta.

S-Pankki kokemuksia

Lainaa S-Pankista – onnistuuko?

Kyllä vain onnistuu. S-Pankki tarjoaa kuluttajille 5000 – 50.000 euron suuruisia lainoja vähintään vuoden tai enintään 12 vuoden joustavalla takaisinmaksuohjelmalla.

Kaikki lainasummat voi saada haettua ilman vakuuksia ja takaajia.

Yli 30.000 euron lainaa taas voit hakea, jos haet lainaa yhteisvastuullisesti. Tämän suuruisiin summiin vaaditaan aina poikkeuksetta vähintään 2 hakijaa ja pienemmissäkin summissa yhdessä haettu laina saattaa olla edullisempi ja lainapäätös on varmemmin myönteinen.

Lainaan on myös mahdollista hakea korotusta myöhemmin.

Edellytykset lainan hakemiseen verkossa:

  • Lainaa voit hakea, kun sinulta löytyy henkilötunnus ja asut Suomessa vakituisesti
  • Sinun pitää olla hoitanut raha-asiat moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Sinulla on vähintään 2000 euron (24 000 euroa vuodessa) säännölliset palkka- tai eläketulot
  • Olet S-Pankin asiakas* ja sinulta löytyy S-Pankin käyttötili (S-tili).

*Tämä siis vain, jos haet lainaa netissä, hakeminen on mahdollista myös muiden pankkien pankkitunnuksilla.

Huom. Kaikilla S-Etukortin omistajilla on automaattisesti oma S-Tili.

S-Laina ja S-Pankki

Lainaa voit hakea omilla verkkopankkitunnuksilla verkon välityksellä.

Löydät S-Pankin kotisivuilta myös lainalaskurin, jolla voit laskea kätevästi sopivan lainamäärän kohtuullisella maksuajalla ja kuukausierällä.

Voit myös tutustua eri lainalaskureihin täältä, jos koet sen olevan tarpeellista.

 

S-laina hinnoittelu ja korko

Korkomarginaali on alkaen 4,50 % ja valitset käytännössä itse pohjakoron tämän ja 14,99 % väliltä. Tämän päälle tähän sovelletaan Euribor 3kk korkoa. Ei avausmaksua, mutta tilinhoitomaksu on aina 12,50 € / kk (01/2022).

Esimerkki: 5000 euron lainan kulut koko 12 kuukauden laina-ajalle olisivat yht. 399,04 euroa ja tilinhoitomaksut yht. 150 euroa. Luoton kuukausierä olisi sentilleen 462,42 euroa, joten kokonaisuudessaan maksaisit lainasta takaisin yhteensä 5 549,04 euroa.


Jos et täytä pankin vaatimuksia, suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi Komplett Bank ja Bank Norwegian verkkopankkipalveluita, joista on molemmista aavistuksen helpompi saada myönteinen luottopäätös.

Suosittelemme myös aina vertailemaan (vertaa pankkilainat tästä) ja kilpailuttamaan lainapalveluita keskenään, sillä koroissa on vieläkin eroja ja voit löytää edullisimman lainan muualta kuin omasta pankista.

Myös olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa ja vaihtaa parempaan vaihtoehtoon, mikäli sellainen löytyy – ja usein löytyy.

 

Kokemuksia S-Pankin palveluista ja S-lainasta

S-Pankki on miellyttävä pankki asioida, mitä tulee verkossa asioimiseen.

Se toimii erinomaisesti ja sen nettisivut ovat rakennettu niin, että ne toimivat mobiililaitteilla siinä missä tietokoneellakin.

Pankki on käyttänyt huomattavan määrän voimavaroja verkkoteknologian kehittämiseen ja se on onnistunut siinä vähintäänkin hyvin.

Palvelun verkkopankissa on miellyttävä asioida ja sen kautta voit hoitaa kaikki arjen raha-asiat, kuten lainan hakemisen, vakuutukset ja osake- tai rahastosijoittamisen.

S-Pankin laina ei ole helpoimmasta päästä saada tiukkojen vaatimuksien vuoksi, mutta koroiltaan se on varsin edullinen ja pärjää hyvin korkovertailussa.

Jos etsit lainaa ja haluat vertailla muita edullisia lainoja, pääset niihin käsiksi tästä.

Muita varteenottevia palveluita ovat monet välittäjät, kuten Sortter ja vaikka Zmarta-välityspalvelu, joista voit pyytää monta lainatarjousta pankeilta suoraan kilpailutettuna valmiiksi. Voit saada myös S-laina -tarjouksen muiden tarjousten ohessa.

 

S-Pankki rahastot ja niiden valikoima on kohtuullinen

Jos haluat tehdä rahastosijoituksia, niin S-Pankki tarjoaa myös läjän hyvää rahastohajautusta. Tarjolla on niin yhdistelmä-, kuin osake-, korko- ja kiinteistörahastoja.

Näet rahastoista myös tarkasti, mihin varat menevät ja riski-/tuottosuhteen keskimäärin. Muista kuitenkin, että tulevaisuuden tuottoihin ei välttämättä näissä markkinaolosuhteissa kannata tuijottaa, mutta kokonaiskuva maailmassa ei kuitenkaan ole kokonaan muuttunut.

Osa rahastoista on pärjännyt erinomaisesti vaikeissakin olosuhteissa eli S-Pankin asiakkaana rahastosijoittaminen onnistuu helpoiten heidän omien rahastojen kautta.

Kulut kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, ja olet itse niistä vastuussa sekä kulujen vertailusta.

 

S-Mobiili – Helppokäyttöinen sovellus puhelimeen

Haluaisitko hoitaa nyt kaikki bonus- ja raha-asiat kätevästi pelkällä matkapuhelimella?

Se on nyt mahdollista uuden S-Mobiilisovelluksen avulla, joka on saatavilla kaikkiin Android ja iOS laitteisiin.

Voit myös hoitaa vakuutusasiat sen kautta ja oikeastaan kaikki pankin tarjoamat palvelut hoituvat nykyään sen kautta.

Jos olet älypuhelinkäyttäjä ja S-Pankin asiakas, suosittelemme tutustumaan tähän kätevään sovellukseen, jonka löydät omasta sovelluskaupastasi.

S-Mobiili kokemukset ovat positiivisia suurimmalta osin, vaikka parannettavaakin löytyy: se on saanut Googlen Storessa lähes 5000 ääntä ja arvosana on 3,9 / 5,0, joten ei lainkaan paha.

 

S-Pankin asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun tavoitat nopeasti puhelimella numerosta 010-76-5800 (avoinna ma–pe klo 9–16, hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min)

Voit myös olla yhteydessä vaihtoehtoisesti Facebookin tai Twitterin kautta arkisin kello 09:00 – 16:00.

Tarkempia tietoja yhteystiedot, sekä konttoreiden osoitteet löydät S-Pankin verkkosivuilta. Samoin korttien sulkupalvelunumerot ym. löydät kätevästi sitä kautta.