Lainaa Norjasta tai muualta ulkomailta

Tiesitkö, että voit hakea suomalaisena myös lainaa lainanvälittäjien kautta ulkomailta tai pohjoismaista, kuten Ruotsista tai Norjasta? Myös jokusen Suomessa jo suhteellisen pitkään toimineen lainanvälittäjän taustat ovat ehkä jäänyt monelta huomaamatta, eli olet siis voinut hakea lainaa tiedostomatta ulkomailta.

Osa ulkomaalaisista pankeista myöntää myös ihan suoraa lainaa, mutta helpoiten alkuun pääset käyttämällä esimerkiksi jotain suosittua pankkilainojen välityspalvelua.

Hae 20+ lainatarjousta Sortterilta >>

Lainatarjoukset tulevat aina pankeilta ja välittäjä etsii kuluttajan tarpeiden mukaiset tarjoukset. Palvelun käyttäminen on aina ilmaista. Sortterin kilpailutuksesta löytyy myös perinteisiä suomalaisia pankkeja, kuten erittäin vahvasti paikallinen POP Pankki. Saat siis laajan vertailun maksutta.

Suosituimmat lainat ja pankit Norjasta & Ruotsista

Kiinnostavimpiin lainapalveluihin ja/tai pankkeihin kuuluvat ehdottomasti Bank Norwegian, joka on kerännyt valtavan suosion suomalaisten keskuudessa. Pankin lainojen korot asettuvat aina 5,99 – 9,99 % välille ja tarjolla on luottoa 1000 – 60.000 euroa.

Myös Komplett Bankin lainojen korot ovat edulliset ja erityisesti sen luottokortti 10.000 euron luottorajalla on kiinnostanut suomalaisia. Pääset lukemaan luottokortista lisää täältä.

Hae luottokorttia >>

Ulkomaalaisista lainanvälittäjistä suurimpana yllättäjänä löytyy ruotsalainen Sambla, joka kilpailuttaa 23 pankkia mukaan lukien suomalaiset sekä ulkomaalaiset pankit. Vaikka erot lainanvälittäjien kohdalla ovat suhteellisen pienet, niin käytettävyydessä, nopeudessa ja valikoimassa kuitenkin löytyy eroja. Tässä kyseisessä palvelussa näissä ominaisuuksissa ei ole valittamista ja lainatarjontaa on 500 – 60.000 euroa.

Kokeile Samblaa >>

Lainaa ulkomailta Pohjoismaiden ulkopuolelta

Myös pitkään Suomessa toiminut Ferratum Bank on siirtänyt toimintansa Maltalle, joka mahdollistaa matalamman koron lainat (korkeintaan 9,95%). Palvelun edellinen laina oli joustava luotto, joka toimi ikään kuin luottokortin tavoin, mutta nyt pankki on siirtynyt myöntämään 3000 – 30.000 euron kulutusluottoa pidemmällä maksuajalla muiden pankkien tavoin.

Muutokset erityisen suuria 2021 vuonna

2021 vuosi on ollut murrosaikaa Suomessa ja osa pankeista on ottanut jalan sijan kunnolla jo huomattavasti tätä aikaisemmin. Positiivisinta on lainojen huomattavasti pienempi korko ja muut kuluttajaa suosivat ehdot.

Kilpailusta on siis suora etu lainanhakijalle kulujen, etujen (kuten lainojen keskitys ja yhdistäminen) ja selkeys. Kulurakenteet ovat aina hyvin selvästi esillä, eikä mitään venkurointia enää ole. Tämä siis siitäkin huolimatta, jos päätät hakea lainaa ulkomailta, joista Ruotsi ja Norja ovat suosituimpia.

Ulkomaisten lainojen edut

Siinä missä varsinaisia merkittäviä etuja suomalaisiin vastaaviin ei ole, on kilpailutus kuitenkin tämän takia laajempaa ja mahdollisuudet edullisemman lainan löytämiseen on markkinoiden kasvun myötä parantunut.

Muita etuja

  • Pankkeja valvoo Euroopan keskuspankki
  • Suomen korkolaki pätee, vaikka haet lainan ulkomailta
  • Enemmän tarjouksia: mahdollisuus löytää sopiva laina on suurempi
  • Kaikki pankit Kilpailu- ja kuluttajaviraston valvonnassa

!! Mitään harmaata toimintaa ulkomaan lainamarkkinoilla ei enää ole tai sellaiset yksitykset eivät yksinkertaisesti pääse Suomen lain kriteerien tiukasta seulasta läpi.