Lainaa Norjasta tai muualta ulkomailta

Tiesitkö, että voit hakea suomalaisena myös lainaa lainanvälittäjien kautta ulkomailta tai pohjoismaista, kuten Ruotsista tai Norjasta? Myös jokusen Suomessa jo suhteellisen pitkään toimineen lainanvälittäjän taustat ovat ehkä jäänyt monelta huomaamatta, eli olet siis voinut hakea lainaa tiedostomatta ulkomailta.

Osa ulkomaalaisista pankeista myöntää myös ihan suoraa lainaa, mutta helpoiten alkuun pääset käyttämällä esimerkiksi jotain suosittua pankkilainojen välityspalvelua.

Hae 20+ lainatarjousta Sortterilta >>

Lainatarjoukset tulevat aina pankeilta ja välittäjä etsii kuluttajan tarpeiden mukaiset tarjoukset.

Palvelun käyttäminen on aina ilmaista. Sortterin kilpailutuksesta löytyy myös perinteisiä suomalaisia pankkeja, kuten erittäin vahvasti paikallinen POP Pankki, Resurs ja Aktia sekä 15 muuta pankkia tai lainanmyöntäjää. Saat siis laajan vertailun maksutta ja monta pankkia mukaan yhteen samaan hakemukseen.

 

Suosituimmat lainat ja pankit Norjasta & Ruotsista

Lainaa NorjastaKiinnostavimpiin lainapalveluihin ja/tai pankkeihin kuuluvat ehdottomasti Bank Norwegian, joka on kerännyt valtavan suosion suomalaisten keskuudessa.

Pankin lainojen korot asettuvat aina 5,99 – 19,99 % välille ja tarjolla on lainaa suoraan  500 – 60.000 euroa.

Myös Komplett Bankin lainojen korot ovat edulliset ja erityisesti sen luottokortti 10.000 euron luottorajalla on kiinnostanut suomalaisia. Pääset lukemaan luottokortista lisää täältä. Ikäraja molemmissa palveluissa on 23 vuotta ja helpommin lainaa myöntää Norwegian, sillä Komplett on kiristänyt jostain syystä nyörejään reilusti. Lainaa norjalaispankilta on suorastaan vaikea saada.

Hae luottokorttia >>

Ulkomaalaisista lainanvälittäjistä

suurimpana yllättäjänä löytyy ruotsalainen Sambla, joka kilpailuttaa 20 pankkia mukaan lukien suomalaiset sekä ulkomaalaiset pankit.

Vaikka erot lainanvälittäjien kohdalla ovat suhteellisen pienet, niin käytettävyydessä, nopeudessa ja valikoimassa kuitenkin löytyy eroja. Tässä kyseisessä palvelussa näissä ominaisuuksissa ei ole valittamista ja lainatarjontaa on 500 – 60.000 euroa.

Kokeile Samblaa >>

Lainaa ulkomailta Pohjoismaiden ulkopuolelta

Myös pitkään Suomessa toiminut Ferratum Bank on siirtänyt toimintansa Maltalle ja hankkinut pankkilisenssin eli Suomessa sitä valvoo Finanssivalvonta ja Euroopan keskuspankki. Sillä on kaksi eri lainaa, joista toinen on suosittu 1-4000 euron edullinen joustoluotto, jonka korko on korkeintaan 19,97%.

Palvelun edellinen laina on taas kertaluotto, joka on siis kulutusluotto, jonka pankki maksaa heti tilille yhdessä kertaerässä 2000 – 30.000 euron väliltä pidemmällä jopa 2 – 10 v. maksuajalla.

Edellä mainitun joustoluoton maksuaika on 3 – 54 kuukautta ja se toimii ihan kuten luottokortti. Paras puoli siinä on nostot kellon ympäri, jos laina on auki ja ensimmäinen nosto on tehty ko 07:00 – 23:00 välisenä aikana.

 

Muutokset erityisen suuria 2021 vuoden jälkeen

2021 vuosi on ollut murrosaikaa Suomessa ja osa pankeista on ottanut jalan sijan kunnolla jo huomattavasti tätä aikaisemmin. Positiivisinta on lainojen huomattavasti pienempi korko ja muut kuluttajaa suosivat ehdot.

Kilpailusta on siis suora etu lainanhakijalle kulujen, etujen (kuten lainojen keskitys ja yhdistäminen) ja selkeys.

Kulurakenteet ovat aina hyvin selvästi esillä, eikä mitään venkurointia enää ole. Tämä siis siitäkin huolimatta, jos päätät hakea lainaa ulkomailta, joista Ruotsi ja Norja ovat suosituimpia.

Nämä muutokset näkyvät hyvin vielä 2023 vuoden puolellakin.

 

Ulkomaisten lainojen edut

Siinä missä varsinaisia merkittäviä etuja suomalaisiin vastaaviin ei ole, on kilpailutus kuitenkin tämän takia laajempaa ja mahdollisuudet edullisemman lainan löytämiseen on markkinoiden kasvun myötä parantunut.

Muita hyötyjä ja etuja

  • Pankkeja valvoo Euroopan keskuspankki
  • Suomen korkolaki pätee, vaikka haet lainan ulkomailta
  • Enemmän tarjouksia: mahdollisuus löytää sopiva laina on suurempi
  • Kaikki pankit Kilpailu- ja kuluttajaviraston valvonnassa

!! Mitään harmaata toimintaa ulkomaan lainamarkkinoilla ei enää ole tai sellaiset yksitykset eivät yksinkertaisesti pääse Suomen lain kriteerien tiukasta seulasta läpi.