Lainanvälittäjävertailu vuoden alkumetripohdintaa

2020 vuosi tekee loppuaan, mutta tänä vuonna ja erityisesti syksyllä on tapahtunut paljon luottomaailmassa. Uusia asetelmia on voimaan astuneen koronakorkokaton seurauksena nähty kaikkien lainapalveluiden toimesta. Mukaan lukien pankit & kulutusluottopalvelut sekä tietenkin samalla myös lainanvälittäjät ovat kiristäneet nyörit, sillä korkokatto 0n 10%.

Sortter vei välittäjäkilpailun aika kevyesti 2019 vuonnaVälittäjävertailu on käynyt koko vuoden tulikuumana tehden sitä toki tälläkin hetkellä. Ylivoimaisesti kuumin nousija on kuitenkin todella nälkäinen Sortter, jonka nälkä ei ole loppumassa selvästikään vielä. Ja varovaisesti arvioiden sekä monokulaareistamme tarkastellen, se ei ehkä ole vielä edes alkanutkaan.


Sortter välityspalvelu arvioi todella huolellisesti, selvästi ja ennen kaikkea kuitenkin yksinkertaisesti, mikä laina on kuluttajalle paras. Tämä ei ole aina jokaisen välittäjän kohdalla mikään itsestäänselvyys. Myös lainojen yhdistämiset ja velkajärjestelyt sekä keskittämisjärjestelyt onnistuvat palvelun kautta helposti (ja näin voit säästää tuntuvasti!), sillä ehdolla, että olet vielä maksukykyinen ja selviät tulevista lainanlyhennyseristä.

Mikä on ydinkriteerimme lainanvälittäjiä verrattaessa?

Huolellisuus, edullisen lainan etsintä ja aito avoimuus sekä lisäksi meille myös suomalaisuus (vaikka emme näe naapurimaiden palveluissa mitään vikaa, vaan melkein päinvastoin). Kilpailu on todella tiukkaa ja moni palvelu tekee hyvää työtä, tästä ei pääse mihinkään.

On siis todella hankala antaa sitä ykköspaikkaa, mutta kun kaikki lasketaan yhteen, niin Sortter on palvelu, johon kannattaa ensin kääntää katse muita välittäjäpalveluita kuitenkaan vähyksemättä. Tämän vuoden vertailussa ei voi kuitenkaan jättää mitaleita jakamatta, ei ainakaan sitä kultaisinta.

Pelataan rehdisti, niin voitetaan pitkällä tähtäimellä.

Mitkä muut lainavälittäjät suoriutuivat hyvin?

Sortterin lisäksi hyvin suoriutuneita välittäjiä ovat olleet vanhemmat tutut nimet, kuten Rahalaitos. Rahalaitos on lainanvälittäjä -parhaimmistoaKyseinen välittäjä eroaa sen monipuolisuudellaan ja se onkin ainoa lainanvälittäjä, josta voit saada lainatarjouksia 500 – 70.000 euron väliltä. Kaikilla välittäjä laina-aika on aikalailla vakio, se 1-15 vuotta, mutta korkokaton jälkeen muutaman yksittäisen pankin, kuten Collector Bankin toimesta maksuaikaa on pidennetty jopa 18 vuoteen.


Kolmannen kuluvana vuonna nopeasti kasvaneen nimen voi nostaa pinnalle, joka on OmaLaina. Se taas puolestaan on haalinut suurimman määrän yhteistyökumppaneita, peräti sen 30 kappaletta – ota tai jätä pari.

Omalaina välittää lainoja jopa 30 pankistaPoikkeuksen se tekee myös ikäraja ja lainasummapuolella välittäjien lainoja 18-vuotiaalle alkaen 100 eurosta 60 000 euroon asti.


Sortter kuitenkin poikkeaa kaikista muista välittäjistä sillä, että se tarjoaa parhaan koron takuun- tähdäten tarjoamaan aina halvinta lainaa. Kaikkihan toki tätä mainostavat, mutta Sortter on ainoa, joka todella tekee niin. Ja kannatttaa huomata, että jokainen ei kuitenkaan saa sieltä silti halvinta lainatarjousta eli välittäjätkin kannattaa kilpailuttaa ihan siinä missä lainatkin.

Uusia välittäjiä tulee, mutta tippuu nopeasti pois

Uusia välittäjiä tulee vieläkin lisää, mutta suurin osa näistä on ”tähdenlentoja”. Monet jättävät homman kesken ja se ei ole mikään yllätys, sillä alalla pärjääminen vaatii todella sinnikkyyttä ja monenlaista osaamista. Pitkäjänteisyys ja oikeanlainen oikeaan suuntaan kohdistettu markkinointi ovat myös tässä suuressa roolissa.

Ei pidä unohtaa muita palveluita

Välittäjiä on kohtuullisen paljon ja osa on todella näitä edellä mainittuja tähdenlentoja, mutta esimerkiksi Zmarta ja samaan konserniin kuuluva Freedom Rahoitus ovat molemmat kelvollisia vaihtoehtoja. Samoin Lendo ja hyvin yksinkertaistettu Luotto.org eli ainakin 8 lainanvälittäjää on ”ylitse muiden”, kukin omalla tavallaan.

Esim. kaikki neljä edellä mainittua tarjoavat lainaa alkaen 4,19 – 4,5 % nimelliskorosta, mutta yksikään niistä ei tarjoa parhaan koron takuuta tai ainakaan pidä siitä kiinni.