Nordea pankki: Kokemuksia ja täydellinen esittely 2023

 

Huom! Vaikka emme suoranaisesti tee yhteistyötä Nordea pankin kanssa, esittelemme sivulla kaikki pankit ja Nordea on ehdottomasti esittelyn arvoinen.

Lainapuolelta suosittelemme kilpailuttamaan lainat myös Freedom Rahoituksella, Lendolla sekä Zmarta palveluilla, joiden kautta pystyt saamaan kulutusluotolle vielä paremman koron.

Hyvä puoli edellä mainituissa on kilpailutukseen tulee mukaan yhdellä hakemuksella yli 15 eri pankkia, kokemukset jokaisesta ovat erinomaiset!

Nordea on kaikille suomalaisille tuttu pankki. Vuonna 1997 perustettu suuri finanssikonserni on Suomen toiseksi suosituin pankki OP:n jälkeen.

Nordean tarjoamia lainatuotteita on lukuisia. Se tarjoaa perinteisten asuntolainojen lisäksi mm. ASP-lainaa (Wikipedia), joustoluottoa, vakuudellista kulutusluottoa, luottokorttivaihtoehtoja joka junaan sekä remonttilainaa.

Tässä on vain osa Nordean tarjoamista lainamuodoista. Pankin tarjonnasta löytyy oikea laina jokaiselle sitä tarvitsevalle.

Halusit sitten pientä 500 € lainaa haaveilemaasi viikonloppulomaan tai 25.000 euroa upouuteen Volvoon.

Jos haluat verrata muiden pankkien lainoja: Pankkilainavertailuun pääset tästä.

 

Nordea joustoluotto on vakuudeton joustava vaihtoehto

Jos etsit lainaa ilman omaisuusvakuuksia, niin Nordea myöntää nyt myös joustoluottoa.

Nordea joustoluotto on vakuudeton 2.000 – 50.000 euron laina.

Nordean myöntämä joustoluotto maksetaan kokonaisuudessaan kertamaksuna tilille ja se sopii mihin tahansa käyttötarkoitukseen, myös lainojen yhdistäminen halvempaan luottoon onnistuu.

Luottohakemuksen voit tehdä käymällä lähimmässä Nordean konttorissa. Voit myös hoitaa lainan hakemisen puhelimitse tunnistauduttuasi ensin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Konttorissa käydessä saat päätöksen käyntisi aikana ja puhelimitse asiakaspalvelun kautta saat päätöksen jo saman puhelun aikana.

Helpoimmalla pääset kuitenkin hakemalla joustoluoton täysin sähköisesti verkkopankista. Jos haet lainan verkkopankissa, saat päätöksen välittömästi hakemuksen lähetettyäsi.

Lainaa on siis helppo hakea ja saat päätöksen aina hyvin nopeasti. Rahat maksetaan tilillesi välittömästi myönteisen päätöksen saatuasi.

Lainaa on myös mahdollista korottaa. Jos sinulla on jo olemassa esimerkiksi Nordean 5000€ joustoluotto, voit korottaa sen aina 50.000 euroon asti!

Sinulla on myös mahdollisuus pitää kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuosittain. Lyhennysvapaat kuukaudet takaavat joustavuutta maksuaikatauluun ja tiukan paikan tullen voit huoletta pyytää maksuvapaan kuukauden aina halutessasi.

Pidä kuitenkin mielessä, että tämä on mahdollista vain kahdesti kalenterivuotta kohden!

 

Muita joustoluottoja pääset vertaamaan täältä >

Esimerkkilaina:

 • Lainasumma: 5000€
 • Maksuaika: 5 vuotta
 • Avausmaksu: 125€
 • Tilinhoitomaksu: 4,5€/kk
 • Nimelliskorko: 7,66%
 • Todellinen vuosikorko: 11,3%
 • Kokonaisuudessaan maksat takaisin 6442 euroa, jolloin luoton kulut ovat 1442 euroa.

 

Kuka voi hakea joustoluottoa Nordealta?

Joustoluottoa myönnetään kuluttajalle normaalien luotonsaantiehtojen mukaan. Ikäraja luotolle on 18 vuotta ja pankki vaatii hakijalta puhtaat luottotiedot, eli ei maksuhäiriömerkintöjä.

Hakija tarvitsee myös säännölliset tulot ja lainaa hakiessa asiakkaan tulee olla valmis esittämään tulotodistus.

Nordealta on suhteellisen helppo saada pankkilainaa, mutta suosittelemme harkitsemaan myös Svea Bank -palvelua (ainoa pankki, josta velkansa maksanut luottotiedoton voi saada kulutusluottoa) sekä 100 % netissä toimintaansa pyörittävää Bank Norwegiania.

 

Nordean rahoitustarjontaan kuuluu myös vakuudellinen kulutusluotto

Monet verkossa toimivat pankit ja luottolaitokset tarjoavat kulutuslainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti.

Nordean kulutusluotto kuitenkin vaatii hakijalta vakuudeksi esimerkiksi omistuasunnon, loma-asunnon tai muuta omaisuutta.

Miksi siis hakea Nordean vakuudellista kulutusluottoa kilpailijoiden vakuudettomien lainojen sijaan? Tähän on yksinkertainen vastaus. Pankille vakuudellinen laina omaa aina pienemmän riskin.

Tällöin pankki voi tarjota luottoa pienemmällä korolla. Jos siis sinulta löytyy jo vakuudeksi sopivaa omaisuutta ja olet harkinnut pitkään esimerkiksi uuden veneen tai auton ostoa, on vakuudellinen kulutusluotto loistava vaihtoehto!

Valitsemalla Nordean kulutusluoton säästät korkokuluissa joka kuukausi.

 

Miten kyseisen kulutusluoton hakeminen onnistuu?

Valitettavasti tätä lainatuotetta ei voi hakea netin kautta, eikä myöskään puhelimitse. Hakijan täytyy ensin varata aika soittamalla Nordean henkilöasiakkaiden asiakaspalveluun (puh. 0200 3000, avoinna vuorokauden ympäri). Itse hakemus tehdään konttorissa virkailijan kanssa.

Jos haluat ehdottomasti hakea kulutusluoton netistä, vertailuun pääset tästä.

Vakuuksien käyttöä harkitaan aina tapauskohtaisesti, joten henkilökohtainen tapaaminen pankin virkailijan kanssa on tarpeellinen.

Asiantuntijan kanssa on myös helppo keskustella maksuaikataulusta. Pankin asiantuntijoilla on huomattava määrä kokemusta asiasta ja he pystyvät neuvomaan hakijaa lainan suuruudesta ja tuloista riippuen järkevän takaisinmaksuajan suunnittelussa.

 

Miksi siis valita vakuudellinen kulutusluotto vakuudettoman sijaan?

Vakuudettomia kulutusluottoja pystyy helposti hakemaan kotisohvalta käsin tietokoneella. Koko hakuprosessi hoituu täysin netin välityksellä ja voit saada rahat siirtymään tilillesi jo saman päivän aikana.

Nordean vakuudellinen kulutusluotto taas vaatii ajanvarauksen, konttorissa käynnin ja hieman paperisotaa. Tämä kaikki kuitenkin on hyvinkin kannattavaa, sillä saatat saada lainan huomattavasti alhaisemmalla korkoprosentilla. Vakuudellinen luotto on kuitenkin vaihtoehto vain heille, joille omaisuutta on jo kertynyt.

 

Voiko Nordealta hakea myös autolainaa?

Autolainan hakeminen Nordealta onnistuu helposti. Pankilta löytyy useampi lainatuote, jotka ovat omiaan uuden auton kustantamiseen.

Edellä mainittu joustoluotto on oiva vaihtoehto, jos olet harkitsemassa alle 25 000 euron autoa. Se on helppohakuinen ja pääset hyvinkin nopeasti autokauppaan hakemaan uuden auton käyttöösi.

Jos harkitset yli 25.000 euron autoa, niin vakuudellinen kulutusluotto on melko varmasti oikein mainio valinta. Tarvitset kuitenkin omaisuutta, joka kelpaa vakuudeksi, jos olet hakemassa yli 25 tuhannen euron luottoa.

Tämä prosessi kuitenkin voi kestää hieman pitempään, kuin joustoluoton hakeminen, sillä sinun tarvitsee varata aika ja tehdä lainahakemus henkilökohtaisesti Nordean konttorissa. Vakuudellisena lainana tämä kuitenkin tulee lähes aina halvemmaksi, kuin vakuudeton joustoluotto.

Jos ostat auton autokaupasta, etkä yksityiseltä myyjältä on sinulle myös kolmas vaihtoehto. Nordea tarjoaa kätevää A1-rahoitusta. A1-rahoitusta voi hakea autoon, kuin autoon merkistä tai mallista riippumatta.

Tämän hakeminen onnistuu suoraan auton oston yhteydessä. Kaupanteon yhteydessä sovit vain myyjän kanssa A1-autorahoituksesta ja sinun ei tarvitse kun sopia takaisinmaksusuunnitelma ja ostamasi auto käy vakuudeksi, etkä tarvitse lainaan erillisiä vakuuksia.

Autolainoja riittää kuitenkin joka junaan ja pääset vertailemaan autolainoja täältä.

 

Oletko kenties hakemassa lainaa remonttiin?

Onko sinulla pitkään ollut halu remontoida asuntosi tai vaikka kesämökki? Nordea tarjoaa lainaa sekä pieniin pelkkää pintatyötä vaativaan remonttiin, että myös suurempaan perusteelliseen remonttiin. Remonttilainaa voit hakea 2000 eurosta 25.000 euroon asti.

Remonttilaina on vakuudeton laina, joka maksetaan välittömästi tilille myönteisen päätöksen saatuasi.

Nordean tarjoama remonttiin sopiva joustoluotto on joustava vaihtoehto, joka on helppo räätälöidä oman tarpeen mukaan.

Maksuajassa on runsaasti joustoa ja se voidaan sopia oman maksukykysi mukaan. Lainan takaisinmaksu tehdään kuukausittain aina saman suuruisina tasaerinä.

Myös remonttia varten haettu joustoluotto mahdollistaa hakijalle kaksi täysin lyhennysvapaata kuukautta vuosittain.

Lyhennysvapaat kuukaudet ovat omiaan lievittämään stressiä. Joskus arjessa sattuu yllättäviä kulueriä. Jos esimerkiksi tarvitset 500 euroa uuteen pesukoneeseen, voit hakea lyhennysvapaan kuukauden pankilta ja tällöin vältyt ylimääräiseltä stressaamiselta budjetin suhteen.

Muita vaihtoehtoja remonttilainalle löydät täältä >

 

Nordea on Suomen toisiksi suosituin ”kivijalkapankki”

Pankki on suosittu erityisesti sen historian, toimivuuden, brändiarvon ja monipuolisuutensa takia!

Nordeassa kaikki onnistuu verkossa ja konttoriin ei tarvitse turhaan mennä.

Nordea ei ehkä esittelyjä kaipaa, mutta tässä hieman historiaa, lyhyt kuvaus Nordeasta pankkina ja muuta asiaan liittyvää informaatiota.

Vuonna 1997 Suomessa toiminut Merita Pankki (Wikipedia) yhdistyi ruotsalaisen Nordbankenin kanssa. Yritys otti aluksi vuonna 1997 nimekseen MeritaNordbankenin.

Vuoden 2001 joulukuussa pankki otti nimekseen Nordean.

Pankilla on erittäin suuri osuus suomen talletuksista, sekä lainoista. Vain OP-ryhmä on Suomessa Nordeaa suurempi. Nordealla on Suomessa noin 2,3 miljoonaa asiakasta. Perässä tulevat S-Pankki ja mm. pienempi POP-Pankki, jotka ovat molemmat myös nosteessa vuosikasvuprosentteja tarkastellessa.

Nordea on pankkina siis erittäin vakavarainen ja luotettava. Lähes jokainen suomalainen on joko Nordean tai OP-ryhmän asiakas.

 

Asiakkaiden kokemuksia Nordean monipuolisesta pankista

Pankin verkkopalvelut pelaavat erinomaisesti ja käyttökatkoksia on erittäin harvoin. Käyttökatkot ovat yleensä vain noin tunnin mittaisia ja ne pidetään yleensä aamuyön tunteina viikonloppuisin, jotta niiden haitat rahaliikenteeseen saadaan minimoitua.

Lähes jokainen meistä tuntee Nordean asiakkaita ja henkilökohtaisesti allekirjoittaneella ei ole pankista mitään moitittavaa.

Verkkosivujen toiminnan kanssa ei ole itselläni ollut koskaan mitään ongelmia ja maksut ovat aina menneet perille. Myös mobiilisovellus toimii mahtavasti ja sen kautta on helppo hoitaa laskujen maksaminen, sekä muu rahaliikenne.

Uusi tunnuslukusovellus on myös tehnyt sisäänkirjautumisen ja maksujen suorittamisen mobiililaitteella erittäin helpoksi.

Ennen mukanaa tuli aina kantaa tunnuslukukorttia ja ilman sitä verkkopankkiin ei voinut kirjautua tai suorittaa maksuja kirjautumisen jälkeen.

Mutta nyt tunnuslukusovelluksen käyttöönoton jälkeen kaikki mitä tarvitset on oma kännykkä, josta löytyy tunnuslukusovellus, johon on liitetty henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi.

Verkkopankkisi liittäminen puhelimessasi olevaan tunnuslukusovellukseen onnistuu helposti verkkopankin kautta ja Nordealla on tähän yksinkertaiset, selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet.

Myös ”peruslainojen” korkopuoli on erinomainen ja pankki pärjää mm. uusille Norjan tulokkaille, kuten Komplett Bankin lainalle sekä Lea Bankille.

 

Pankin yhteystiedot:

Nordean yritystunnus on 1703218-0

Nordea Bank AB, Suomen sivuliike:

Satamaradankatu 5
00020
NORDEA

 

Asiakaspalvelu:

Henkilöasiakkaille:

Puh. 0200 3000 (Avoinna vuorokauden ympäri)

Yritysasiakkaille:

0200 2121 (Avoinna ympäri vuorokauden).

 1. J.K 26.6.2018 at 12:43

  Nopeasti, yli viikko tuossa on nyt pari viime kertaa mennyt että päätös tullut.

  • lainaaonline 28.6.2018 at 12:59

   Hei,

   Tarkennatko vielä, että missä on siis mennyt yli viikko? Nordean joustoluoton vai jonkun muun lainan päätöksessä?

   Terveisin,
   Ylläpito, Aaron

 2. paula rautavuori 24.1.2019 at 18:11

  minulla on nordean joustoluotto jossa on käyttövaraa yli 3500e.mitkä liikkeet hyväksyy nordean joustoluoton,olision ostamassa uutta sähköhella,ja lattiaan muovimattoa,ymm voisitteko kertoa mitkä liikkeet hyväksyy tämän luoton.riittääkä kun kerron asikasnumeron ja henkilötiedot.kun maksan joustoluotolla.ter.paula